Langattomuus

Yrityksien omat langattomat verkot ja palvelutasoisten radioverkkojen käyttöönotto lisääntyy jatkuvasti. WLAN-tekniikoiden (Wi-Fi, IEEE 802.11 a,b,g,n ) yleistyminen ja kehittyminen on ollut nopeaa. Kehityksen myötä palvelutason saatavuus on selkeästi kehittynyt ja tietoturvatarpeiden vaatimukset kasvaneet. Nykyään langaton yhteys on usein saatava niin työasemille kuin muillekin IP- tiedonsiirtoa käyttäville laitteille kuten WLAN-tukiasemille, IP-puhelimille, verkkokameroille ja kulunvalvontalaitteille. Langattomat verkot ja langalliset laitteet on integroiduttava yhtenäisesti toisiinsa muodostaen yrityksen palveluverkon helposti kaikkien saataville. Teknologian kehityksen ansiosta verkoissa voidaan toteuttaa monipuolisesti vaativat tietoturva- ja kytkentäominaisuudet ja koko infran valvontaan sekä hallintaan liittyvät asiat voidaan hoitaa keskitetysti yhdestä paikasta. Kannettavien mobiili- tuotteiden lisääntyminen, henkilöstön etätyö, yritysvieraat ja toimistojen virtuaaliverkot asettavat jatkuvat uusia haasteita laitteita ylläpitäville henkilöille. Siksi Tradec Networks on valinnut kaksi alansa parasta toimittajaa taatakseen asiakkaidensa saataville kattavat ja tietoturvalliset lähiverkkojen palvelut.

 

Cisco Aironet 1250


Ciscon WLAN Aironet 1250 langattomat tukiasemat ja 5500 ohjaimet mahdollistavat reaaliaikaisen yhteyden ihmisiin, sovelluksiin ja verkkoresurssien käyttöön kaikissa paikoissa. Cisco tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita jotka parantavat työntekijöiden, kumppaneiden ja asiakkaiden välistä yhteydenpitoa. Cisco Unified Wireless Network -ratkaisu tukee yrityksen kannalta tärkeitä reaaliaikaisia sovelluksia sekä luo turvallisen, liikkuvan ja vuorovaikutteisen palvelualustan henkilöstölle ja yritysvieraille.

LAN-ohjainkontrolleri hoitavaa yrityksen monipuolisen langattoman verkon hallinnan ja valvonnan keskitetysti, mikä yksinkertaistaa toimintaa ja vähentää kokonaiskustannuksia. Aironet 1250 on markkinoiden ensimmäinen yritystason tukiasema, jolla on Wi-Fi 802.11n draft 2.0 -sertifiointi. Luotettava ja ennakoitava WLAN-käyttöalue parantaa sekä nykyisten 802.11a/b/g -päätelaitteiden että uusien 802.11n-päätelaitteiden käyttökokemusta. Tukiasemissa on 300 Mbps:n tiedonsiirtonopeus 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n radiomoduuleilla, joiden MIMO (multiple input, multiple output) -teknologia parantaa palveluiden tasoa. Keskitetty hallinta Aironet 5500 tai 4400 ohjaimia käyttäen Aironet tukiasemat integroidaa verkkoon niiden hallintaominaisuuksien parantamiseksi ja suorituskyvyn tehostamiseksi. Laitteet ovat yhteydessä toisiinsa Aironet -tukiasemien kautta kaikissa tason 2 (Ethernet) tai tason 3 (IP) infrastruktuureissa ja vastaavat koko järjestelmää koskevien toimintojen käsittelemisestä.

 

Avaya Wireless LAN 8100


Avaya Wireless tuotevalikoima sisältää WLAN Access Point 8120-sarjan langattomia tukiasemia ja WLAN Controller 8180- sarjan kytkimiä. Koko WLAN-verkon hallinta tapahtuu WLAN Controller- kytkimen avulla. Pareina hankitut hallintakytkimet osaavat tasata kuormaa keskinäisesti. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat helppo vierailijaverkon järjestäminen, multi-VLAN-tuki, palomuuritoiminnallisuus, IPSec-terminointi ja käyttö VPN clientin yhteydessä. AP 8210 tukiasemat tukevat MIMO-tekniikkaa (multiple-input, multiple-output), jossa käytetään useampaa antennia. Tukiasemissa on 1 GbE with 802.3af POE portti.

Tukiasemia voidaan liittää 8180-kytkimeen 64 kpl ja kasvattaa lisenssillä aluksi 256 tukiasemaan ja uudempien release versioiden myötä aina 512 tukiasemaan. Saatava myös pienen ja keskisuuren yritysverkon hallintakytkin WLAN 8180 varustettuna 16 kpl tukiaseman lisenssillä. Tavanomaisessa topologiassa tukiasemia ei liitetä hallintakytkimeen suoraan, vaan ne tuodaan muiden virtaa syöttävien kytkimien välityksellä hallintakontrollerin portteihin. Avaya WLAN 8180 hallintakytkimessä on 12 10/100/1000BaseT porttia, 12 SFP paikkaa ja 2 10GbE paikkaa. Location trackingin ja monta muuta lisätoiminnallisuutta tuottava Wireless Management Software-ohjelmisto on saatavilla lisähintaan.

 
  • riverbed-technology-inc-logo

  •  tintri-logo-250

  •  

    EMC-logo